Carin Bossink

“Laat je talenten tellen!”

Vraag een abonnement aan

Liever een maatwerk oplossing voor jouw bedrijf? Vul het formulier in. Onze consultant neemt vervolgens contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

 • Eigen look & feel
 • Custom database inrichting
 • Toegang tot MatchQ Analytics
 • Voordelig bij hoog volume testing

Wie ben ik?

Ik ben Carin Bossink en werk als psychometrist bij MatchQ. Samen met mijn man woon ik in Utrecht; oorspronkelijk kom ik uit Apeldoorn. Als kind trok ik altijd al veel de bossen in en kende ik de Europese vogelgids zo’n beetje uit mijn hoofd. Ik geniet nog steeds van het veel buiten zijn: wandelen, fietsen, me ‘onderdompelen’ in de natuur – ook in mijn eigen ‘jungle’ tuin waar het wemelt van de vogels, kikkers, salamanders, spinnen,… Als dierenbuddy zorg ik er met liefde voor dat mens en dier zo lang mogelijk gezond en gelukkig kunnen samenblijven; wijzelf hebben het geluk te mogen samenwonen met een eigenwijs konijnenkoppeltje en een groep kleurrijke guppies. We reizen allebei graag, waarbij ons hart ligt in Indonesië waar mijn man vandaan komt, waar het heerlijk hiken, snorkelen en duiken is, en waar we werken aan onze droom een eco-resort te starten vanuit respect voor de prachtige natuur en cultuur, samen met onze familie en de lokale bevolking.

Onderzoek doen, willen weten en ontdekken, zit in mijn eigen natuur en komt dan ook als rode draad terug in mijn loopbaan. Professionele uitdaging, avontuur en autonomie zijn voor mij daarbij de belangrijkste drijfveren. Na een aantal jaren wetenschappelijk onderzoek ben ik me gaan richten op de ontwikkeling en toepassing van HR tools in de praktijk. Ik heb zowel organisaties als individuen mogen adviseren over waar hun talenten en vaardigheden liggen. Een effectieve meting vormt de basis van een goed advies; van een goede voorspelling van succesvol functioneren binnen een gegeven werkcontext. Als psychometrist bij MatchQ ligt daar mijn focus: het ontwikkelen en borgen van – de kwaliteit van –  assessments, zoals de meting van cognitieve vaardigheden, persoonlijkheid en drijfveren. Het mooiste in mijn werk vind ik het kunnen slaan van een brug tussen wetenschap en praktijk en er aan te kunnen bijdragen dat iedereen vanuit gelijke kansen de weg naar zijn/haar eigen ‘werkgeluk’ weet te vinden. Meten is weten: door inzicht in je eigen talenten of de talenten binnen je organisatie weet je waar en hoe deze talenten het beste tot hun recht komen, hoe je je talenten optimaal kunt benutten en ontwikkelen!

Mijn carrière

 • Onderzoeker

  1990 - 1993
  Beleidsevaluatie-onderzoek opgezet en uitgevoerd naar de effecten van een convenant op de positie van vrouwen in directiefuncties in het voortgezet onderwijs. Literatuuronderzoek naar de invloed van instructiemethode op de kennisverwerving van docenten in opleiding.
 • PhD student

  1993 - 1998
  Gepromoveerd op het proefschrift “International mobility of dual-career couples”: inzicht en advies geboden in de loopbaanafwegingen, -beslissingen en -motivatie van tweeverdieners en hoe HR beleid daarin kan ondersteunen. Diverse artikelen opgeleverd (in wetenschappelijke en toegepaste tijdschriften).
 • Universitair docent

  1998 - 1999
  Begeleiden van studenten bij het opzetten, uitvoeren en rapporteren van onderzoek (Methoden en technieken van onderzoek).
 • Consultant Assessment & Career Development

  1998 - 2006
  Opzetten en uitvoeren van individuele en groepsassessments, voor selectie en ontwikkelvraagstukken. Trainen en begeleiden van organisaties in het competentiegericht interviewen/beoordelen en de inzet van HR instrumenten.
 • Product Manager

  2003 - 2006
  Geschikt maken en uitrollen van HR tools en platforms uit internationale context voor de Nederlandse markt.
 • Product Manager

  2006 - 2013
  Samenstellen, uitrollen en beheren van een innovatief, digitaal product portfolio.
 • Consultant Research & Development

  2013 - 2021
  Meten van en inzicht geven in talenten en competenties, op individueel en teamniveau, door middel van de ontwikkeling en de inzet van innovatieve HR tools en rapportages.
 • Psychometrist

  2021 - heden
  Ontwikkelen van assessments, onderzoeken en borgen van de kwaliteit van de assessments.

Specifieke kwaliteiten

Specifieke kwaliteiten

Outputoriëntatie

Oplossingsgericht, Kwaliteitsgericht, Overzicht, Planmatig werken, Concreet en duidelijk, Doorzetten, Prioriteiten stellen

Procesoriëntatie

Informatie verwerken, Kritische instelling, Gevoel voor risico's, Voortgang inzichtelijk hebben, Accuratesse, Zorgvuldig werken

Mensoriëntatie

Toegankelijk, Onbevooroordeeld, Helicopterview, Koers- en richtinggevoel, Bruggen tussen mensen slaan, Omgaan met kritiek, Toekomstgericht

Omgevingsoriëntatie

Oorspronkelijk denken, Onafhankelijkheid, Experimenteerlust, Meeveren, Signaalgevoelig

Het gedragsprofiel van Carin

Het gedragsprofiel van Carin

Outputoriëntatie

Carin denkt in praktische oplossingen om problemen aan te pakken. Zij werkt doelgericht en efficiënt. Verliest de voortgang en het doel niet uit het oog.
Zij houdt het overzicht over het pad naar het resultaat.

Omgevingsoriëntatie

Carin is gericht op het bieden van nieuwe mogelijkheden en oorspronkelijke oplossingen. Zij heeft een beweeglijke geest en is snel enthousiast voor veranderingen. Tijdens de uitvoering van het werk is zij minder gericht op externe mogelijkheden en het commerciële spel om die kansen benutten.

Procesoriëntatie

Procesoriëntatie

Carin wil zich ervan verzekeren dat alles inhoudelijk klopt. Zij doorgrondt het probleem om een juiste conclusie te kunnen trekken op basis van de feiten. Zij laat zich in eerste instantie niet leiden door de procedurele kant van het werk.

Mensoriëntatie

Mensoriëntatie

In de uitoefening van het werk zoekt zij niet per definitie de samenwerking met anderen op. Zij betrekt anderen graag bij de eigen zienswijze en vraagt om reacties. Stelt keuzevragen en maakt dilemma’s zichtbaar. Carin richt zich op het breder perspectief.

Meer weten?

Meer weten over MatchQ? Ik neem graag de tijd om de mogelijkheden met jou te verkennen! Laat een terugbelverzoek achter en ik neem snel contact met je op.