Competentieanalyse

MatchQ kan een organisatiespecifieke competentieset opstellen. Met behulp van onze GedragsIndicator vertalen wij organisatiespecifieke competenties of kernwaarden naar concreet werkgedrag. Deze competenties of kernwaarden worden ingericht in de rapporten om de resultaten van kandidaten of medewerkers tegen af te zetten. 

HomeCompetentie analyse

Competentieanalyse in twee stappen

1. Vaststellen competenties

Definiëren van de organisatie specifieke competenties op gedetailleerd niveau. Op basis van de omschrijvingen van de competenties combineren we de juiste gedragskenmerken uit ons gedragsmodel om de competentie zo representatief mogelijk te kunnen scoren.

2. Toetsen aan medewerkers

Met de GedragsIndicator meten wij het werkgedrag van de huidige medewerkers. Ook ontvangen wij de beoordelingen van deze medewerkers op bijdrage aan cultuur en kernwaardes van de organisatie (dit kan anoniem). Zo kunnen wij goede, gemiddelde en mindere medewerkers tegen elkaar afzetten.

Gericht advies?

Ben jij geïnteresseerd geraakt in onze services? Wij nemen graag de tijd om de mogelijkheden met jou te verkennen! Laat een terugbelverzoek achter en onze specialist neemt snel contact met je op om de details door te spreken.

Meer weten?

Meer weten over onze online assessments? Wij nemen graag de tijd om de mogelijkheden met jou te verkennen! Laat een terugbelverzoek achter en onze specialist neemt snel contact met je op om de details door te spreken.