Hinke Leeflang

“Wat me aantrekt in mijn werk is om het individu bewust te maken van zijn of haar persoonlijke kracht en talent om zich optimaal te kunnen inzetten binnen een functie en de organisatie.”

Wie ben ik?

Hi ik ben Hinke Leeflang, samen met mijn vriend en zoontje van 4 jaar woon ik in Duiven. Ik ben positief, ondernemend, gedreven en houd ook zeker van een goede grap op zijn tijd.

In mijn vrije tijd ga ik graag naar de bioscoop voor een goede horrorfilm, al blijken ze toch vaak niet zo goed te zijn als de trailer zich voor doet. Annabelle, Paranormal Activity, Vacancy, The Conjuring en de klassieker The Exorcist staan bovenaan mijn lijst.

Als ik mijn portie schrikeffecten heb gehad lust ik ook wel graag een portie sushi. Ik ging een tijd wekelijks naar het sushi restaurant maar daar word je niet veel knapper van ; ) dus dat is nu eens per maand geworden. Gezellig een terrasje pakken, borrelen in de kroeg en ergens lunchen doe ik uiteraard ook graag!  Voor de balans wandel ik vaak na werktijd met mijn zusje door de prachtige natuur in de buurt van Duiven. De Veluwe is hier om de hoek dus daar loop ik ook regelmatig in het weekend. Uiteraard wel een paaltjesroute want anders kom ik niet meer thuis.  Verder houd ik van shoppen maar welke vrouw houdt er niet van. Online of live in een stad, ik ben in m’n nopjes. Gelukkig hebben we ons zoontje ook goed opgevoed, die gaat lekker mee en hij vindt het nog leuk ook!

Nu iets meer over mijn achtergrond, want jullie willen vast weten hoe ik bij MatchQ terecht ben gekomen. Vanuit mijn interesse in de psyche van de mens heb ik Psychologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het willen begrijpen, verklaren, én voorspellen hoe mensen denken en waarom ze doen wat ze doen heeft mij altijd geïntrigeerd. Tijdens mijn studie Psychologie kwam ik er al snel achter dat de kant van de Arbeids- en Organisatie psychologie mij het meeste aanspreekt. Hoe functioneren werknemers in groepen; wat motiveert mensen in hun werk; hoe blijven mensen vitaal en enthousiast in hun werk? Dit zijn vraagstukken waar we dagelijks mee te maken hebben bij MatchQ, waar ik vanaf februari 2020 werkzaam ben als manager. Samen met mijn team adviseren we organisaties, middels assessments, onderzoek en trainingen, inzicht te krijgen in talent en (on)succesvol werkgedrag. Dit is relevant voor de selectie, training, ontwikkeling en doorstroom van medewerkers en kandidaten. Met een breed scala aan online assessments geven we zo gericht mogelijk inzicht in waar iemand sterk in is en waar er ruimte is voor het ontwikkelen van bepaalde talenten.

Wat me aantrekt in mijn werk is om het individu bewust te maken van zijn of haar persoonlijke kracht en talent om zich optimaal te kunnen inzetten binnen een functie en de organisatie. Hoe geschikt je bent voor de job hangt natuurlijk af van je kennis en ervaring. Maar het hangt net zo goed af van wat je van nature geneigd bent te doen; hoe zet jij het liefst je kennis en kunde in op de werkvloer? Inzicht krijgen in je eigen kwaliteiten, talenten en competenties is dan super belangrijk. Het bepaalt ook of je energie van je werk krijgt. Voel je je happy, past het werk dat je doet en de manier waarop men verwacht dat je het doet, bij je intrinsieke voorkeursgedrag? Als dat zo is, gaat het werk je immers veel makkelijker af, eigenlijk heel logisch. Het doel is immers dat iedereen met zijn of haar talent op de juiste plek terechtkomt! Op die manier kan iedereen met plezier en succes bijdragen aan zijn eigen plek op de arbeidsmarkt.

Mijn carrière

 • WO Arbeids & Organisatie Psychologie

  2001 - 2006
  Bul Doctorandus Psychologie. Colleges o.a: arbeidspsychologie, organisatiepsychologie, personeelspsychologie, arbeid en gezondheid, ethiek, methode en statistiek.
 • Intercedent

  2006 - 2007
 • Senior Consultant

  2007 - 2012
  Detacheren en opleiden van gespecialiseerd personeel binnen de Overheid (o.a. Sociale Zaken, WMO, Burgerzaken, Juridische Zaken, Bouwen, Milieu en RO).
 • Accountmanager

  2012 - 2015
  Relatiebeheer bij klanten van Randstad Payroll Solutions binnen de profit. Waarbij alle juridische en administratieve aspecten van het juridisch werkgeverschap overgenomen worden door Randstad Payroll Solutions.
 • Salesmanager

  2015 - 2020
  Sales, acquisitie bij prospects van Randstad Payroll Solutions (RPS) binnen de profit markt.
 • Labelmanager

  2020 - heden
  Samen met mijn team adviseren we organisaties, middels assessments, onderzoek en trainingen, inzicht te krijgen in talent en (on)succesvol werkgedrag, wat relevant is voor de selectie, training, ontwikkeling en doorstroom van medewerkers en kandidaten. Met een breed scala aan online assessments geven we zo gericht mogelijk inzicht in waar iemand sterk in is en waar er ruimte is voor het ontwikkelen van bepaalde talenten.

Specifieke kwaliteiten

Specifieke kwaliteiten

Outputoriëntatie

Reproduceren, Actiegericht, Overzicht, Doorzetten, Prioriteiten stellen, Oplossingsgericht, Regelen, Concreet en duidelijk

Procesoriëntatie

Vragen stellen om probleem te doorgronden, Kritische instelling, Beoordelend denken, Afspraken nakomen, Zorgzaamheid

Mensoriëntatie

Warm luisteren, Waardering uiten, Onbevooroordeeld, Leerbereid, Toekomstgericht

Omgevingsoriëntatie

Inspireren, Kansen zien en benutten, Netwerken, Onderhandelen, Aanpassen, Improviseren, Verbeeldingskracht, Meeveren

Het gedragsprofiel van Hinke

Het gedragsprofiel van Hinke

Outputoriëntatie

Het ligt niet in het voorkeursgedrag van Hinke om uit zichzelf direct in beweging te komen. Zij werkt doelgericht en efficiënt. Verliest de voortgang en het doel niet uit het oog. Zij houdt het overzicht over het pad naar het resultaat.

Omgevingsoriëntatie

Hinke is gericht op het bieden van nieuwe mogelijkheden en oorspronkelijke oplossingen. Zij heeft een beweeglijke geest en is snel enthousiast voor veranderingen. Zij zoekt wederzijds voordeel. Denkt beweeglijk mee naar mogelijkheden om gezamenlijk resultaat te behalen. Gericht op maatwerk, passend bij de verwachtingen van de ander en de eigen mogelijkheden. Speelt handig in op de omgeving.

Procesoriëntatie

Procesoriëntatie

Het voorkeursgedrag van Hinke is niet gericht op inhoudelijke analyses. Zij laat zich in eerste instantie niet leiden door de procedurele kant van het werk.

Mensoriëntatie

Mensoriëntatie

In de uitoefening van het werk zoekt zij niet per definitie de samenwerking met anderen op. In de uitvoering van de werkzaamheden houdt zij zich minder bezig met het ontwikkelen van de koers en visie voor de toekomst.

Meer weten?

Meer weten over MatchQ? Ik neem graag de tijd om de mogelijkheden met jou te verkennen! Laat een terugbelverzoek achter en ik neem snel contact met je op.