Jurriaan Manintveld

“Processen, zichtbaar of onzichtbaar, in overeenstemming brengen met menselijk denken, gewoontes en gedrag…is wat mij drijft.”

Vraag een abonnement aan

Liever een maatwerk oplossing voor jouw bedrijf? Vul het formulier in. Onze consultant neemt vervolgens contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

 • Eigen look & feel
 • Custom database inrichting
 • Toegang tot MatchQ Analytics
 • Voordelig bij hoog volume testing

Wie ben ik?

Hallo ik ben Jurriaan! Samen met mijn vriendin Renée woon ik samen in een huis aan de Maas, midden in Rotterdam. Ik houd erg van sporten, de wereld zien en van de natuur. Vanaf jonge leeftijd hockey ik al. Voorheen deed ik dit erg intensief, maar tegenwoordig doe ik dit wat minder serieus en nu combineer ik dit ook graag met allerlei andere sporten. Al ben ik erg gesteld op mijn eigen stekje thuis, maak ik ook erg graag verre reizen. Het leukste hier aan vind ik dat je dit hele andere perspectieven geeft en dat andere culturen en de natuur je weer even met beide benen op de grond kan zetten. Mijn sterrenbeeld is Waterman en dat is geen toeval; ik houd enorm van water. Het liefst lig ik de hele dag op een surfboard in de zee, of ga ik lekker golf(je) springen. Mijn guilty pleasure is denk ik dat ik graag planten laat groeien en bloeien. Ik heb een vrij grote verzameling planten en stekjes. Deze concurreren met de plaatsing van meubels voor de goede lichtplekjes in ons huis. Renée is hier niet altijd even blij mee, haha.

Bij MatchQ ben ik werkzaam als Product Owner. Dit betekent kort gezegd dat ik verantwoordelijk ben voor de digitale kant van onze producten en de ontwikkeling daarvan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het portal waar onze gebruikers mee werken, de toetsen die we aanbieden en de omgeving die onze kandidaten gebruiken om hun assessment in te maken; deze zijn allemaal verbonden aan ons digitale systeem. Ik werk samen met stakeholders van binnen en buiten de organisatie én stuur een team van software ontwikkelaars van Sharpminds aan. Na in 2017 gestart te zijn bij MatchQ zag ik veel mogelijkheden om niet alleen ons platform, maar ook de kwaliteit van onze toetsen nog beter te maken. Door mijn opleiding als psycholoog in de Cognitieve- en Neuropsychologie, mijn kennis van statistiek en mijn interesse in digitale gebruikersinterfaces schoof ik al vrij snel naar deze rol toe. Sindsdien hebben wij onder andere al een compleet nieuwe portal opgeleverd, een nieuwe Analytics tool voor inzicht op management niveau uitgerold en een basis gelegd voor API verbindingen, zodat we gemakkelijker gegevens uit kunnen wisselen met de systemen van andere partijen. Op dit moment ben ik vooral bezig met de assessments die wij aanbieden en de omgeving waarin kandidaten en gebruikers met onze producten omgaan. Mijn focus ligt vooral op vooruit kijken, nieuwe ontwikkelingen visualiseren, deze uit te denken en uit te werken om ervoor te zorgen dat het juist uitgevoerd en opgeleverd wordt. Dit sluit enorm goed aan op mijn profiel. De veelzijdigheid vind ik ook erg leuk; geen dag is hetzelfde. Om op deze manier met collega’s te mogen bouwen aan een product vind ik enorm gaaf!

Mijn carrière

 • BSc Psychologie

  2011 - 2014
 • MSc Brain & Cognition

  2014 - 2016
 • MSc Applied Cognitive Psychology

  2015 - 2017
 • Consultant

  2017 - 2018
  Vervullen van product consultancy en kwantitatief onderzoek voor klanten, met een additionele focus op digitale product ontwikkeling.
 • Junior Product Owner

  2018 - 2019
  Verantwoordelijk voor de product roadmap en het plannen, opleveren en de implementatie van nieuwe ontwikkeling, met als focus het ontwikkelen van een nieuw gebruikersinterface.
 • User Experience Analist

  2019
  Uitvoeren van kwalitatief onderzoek voor functionele- en UX benodigdheden voor applicaties en het uitwerken van flow- en interactieconcepten voor websites.
 • Product Owner

  2019 - heden
  Verantwoordelijkheid dragen voor de product roadmap, de ontwikkeling en oplevering van nieuwe ontwikkelingen, de samenwerking met - en leiding geven aan het ontwikkelingsteam en de afstemming met stakeholders.

Specifieke kwaliteiten

Specifieke kwaliteiten

Outputoriëntatie

Oplossingsgericht, Kwaliteitsgericht, Werken onder tijdsdruk, Prestatiegericht, Reproduceren, Actiegericht, Overzicht, Concreet en duidelijk, Stressbestendig, Besluitvaardig, Prioriteiten stellen

Procesoriëntatie

Informatie verwerken, Beoordelend denken, Intuitief aanvoelen of informatie juist is, Kritische instelling, Gevoel voor risico's, Afspraken nakomen, Zorgvuldig werken, Voorzichtig

Mensoriëntatie

Open, Toegankelijk, Warm luisteren, Respectvol, Waardering uiten, Onbevooroordeeld, Helicopterview, Koers- en richtinggevoel, Bruggen tussen mensen slaan, Toekomstgericht

Omgevingsoriëntatie

Experimenteerlust, Initiatiefrijk, Kansen zien en benutten, Meeveren, Signaalgevoelig

Het gedragsprofiel van Jurriaan

Het gedragsprofiel van Jurriaan

Outputoriëntatie

Jurriaan denkt in praktische oplossingen om problemen aan te pakken. Hij zal zich op efficiënte wijze richten op het realiseren van de doelstellingen.

Omgevingsoriëntatie

Jurriaan wordt in de uitvoering van werkzaamheden niet zozeer gedreven door innovatie en/of vernieuwing. Hij is uit op het realiseren van wederzijds voordeel. Denkt beweeglijk met de ander mee en zoekt naar mogelijkheden om gezamenlijk resultaat te behalen.

Procesoriëntatie

Procesoriëntatie

Jurriaan is van nature kritisch op de juistheid van informatie. Weet problemen te doorgronden en juiste conclusies te trekken op basis van harde feiten. Hij voelt van nature aan waar de regelgrenzen liggen en zal dezen niet snel overtreden.

Mensoriëntatie

Mensoriëntatie

Jurriaan streeft naar een goede onderlinge samenwerking. Hij gaat correct met anderen om. Hij betrekt anderen graag bij de eigen zienswijze en vraagt om reacties. Stelt keuzevragen en maakt dilemma’s zichtbaar. Jurriaan richt zich op het breder perspectief.

Meer weten?

Meer weten over MatchQ? Ik neem graag de tijd om de mogelijkheden met jou te verkennen! Laat een terugbelverzoek achter en ik neem snel contact met je op.