023 888 1000

Whitepapers

Zin en onzin over data, algoritmes en analytics in HR

Dit white paper van MatchQ is bedoeld ter verheldering en om zin en onzin over data, algoritmes en analytics te scheiden. Als ze goed worden toegepast kunnen deze zaken helpen je bedrijfsvoering te verbeteren, maar er zijn valkuilen.

Je kunt het white paper hier aanvragen. De link wordt toegezonden nadat je je naam en je emailadres hebt ingevuld en op Aanvragen klikt.

10 Lessen uit 10 Jaar Predictive Profiling in Recruitment

MatchQ zette 10 jaar geleden als eerste grote en vernieuwende stappen op het gebied van data driven selectie door het toepassen van Predictive Profiling in werving en selectie. Het toepassen van een wetenschappelijke benadering in de ontwikkeling van selectiemodellen leidt niet alleen tot een sterke reductie in verloop maar ook tot een algehele verbetering in de kwaliteit van de instroom. Daardoor zijn selectieprocessen een stuk efficiƫnter geworden en ook veel goedkoper. Dubbel winst dus!

In essentie lossen we met Predictive Profiling in recruitment een bekend en lastig probleem op: het naar verschillende individuele maatstaven beoordelen van heel veel mensen door heel veel andere mensen. Door normeringstechnieken van Predictive Profiling pakken we dit probleem aan en met dank aan de communicatiekracht van internet zetten we deze technieken in voor bulkvacatures.

In dit white paper zetten we de 10 belangrijkste lessen uit de afgelopen 10 jaar uiteen. Deze lessen bieden organisaties inzicht in de voordelen van Predictive Profiling.

Je kunt het white paper hier aanvragen. De link wordt toegezonden nadat je je naam en je emailadres hebt ingevuld en op Aanvragen klikt.

023 888 1000