MatchQ

HomepageAanvullende producten

Aanvullende producten

Ontdek de verschillende producten hoe MatchQ jouw organisatie helpt

Normprofiel

Norm
Norm

Een normprofiel definieert het succesvolle gedrag in een betreffende functie en vormt daarmee de letterlijke norm. Het normprofiel kan op maat opgesteld worden doormiddel van profiling en/of je kan gebruik maken van generieke normprofielen uit ons portfolio. Door middel van het normprofiel is eenvoudig in welke mate de kandidaat matcht op de gewenste norm. Hier wordt ook de rapportage op aangepast.

Profiling

Basis

Het opstellen van een klantspecifiek normprofiel wordt gedaan door middel van profiling. In de basisvariant wordt er een wensprofiel opgesteld op basis van input van leidinggevenden van de organisatie. Door middel van dit onderzoek wordt er inzicht verkregen in mogelijke verschillen in onderlinge visies zodat deze worden omgezet naar een eenduidig beeld. Dit resulteert vervolgens in het normprofiel dat het gewenste gedrag definieert.

Premium

Additioneel op profiling basis is het mogelijk om het normprofiel verder uit te diepen met profiling premium. Voor een meer datagedreven onderbouwing is het waardevol het normprofiel te valideren aan de hand van data van de huidige medewerkers. Vanuit KPI’s of andere performance data kunnen wij goede, gemiddelde en minder goede medewerkers tegen elkaar afzetten. Deze performance data wordt vervolgens gekoppeld aan gedragskenmerkenmerken en maakt inzichtelijk welk gedrag de goede medewerkers en de minder goede medewerkers laten zien. Met dit onderzoek toets je of de wens die managers/leidinggevende op de juiste manier wordt vertaald. Dit resulteert vervolgens in een normprofiel dat het aantoonbare gedrag definieert. Voor profiling premium is een minimale populatie van 60 deelnemers vereist.

Matchmodule

Met de matchmodule is het mogelijk om sneller inzicht te krijgen welke kandidaat het beste aansluit op een normprofiel maar ook welk(e) normprofiel(en) het beste aansluiten bij een specifieke kandidaat. Met een uitgebreide bibliotheek aan standaard normprofielen wordt een kwalitatieve en langdurige match maken een fluitje van een cent.

De matchmodule is alleen toepasbaar op kandidaten die de GedragsIndicator hebben afgerond.

Vergelijk profielen
Selecteer een referentieprofiel voor [Kandidaat]
Profiel
Match
Analist
Business Analist
Director Product Manager
Financieel Controller
Director Software Development
Proces Coordinator

Management informatie

Voor een uitgebreid overzicht is het mogelijk om de data inzichtelijk te maken via management informatie. Met verschillende diagramen kunnen zaken als kandidaatfunnels, voltooide reeksen en slagingspercentage worden ingezien. Daarnaast is het mogelijk om vooraf gestelde KPI’s inzichtelijk te maken.

ATS-integratie

Koppel MatchQ via onze geavanceerde ATS-integratie

MatchQ is onderdeel van de HelloFlex group. Naast MatchQ is HelloFlex group ook eigenaar van de software van HelloFlex, het meest complete softwarepakket voor de uitzendbranche met volledig geïntegreerde front-, mid- en backoffice functionaliteit. MatchQ kan gekoppeld worden met HelloFlex, zo wordt er gewerkt vanuit één systeem. Door middel van deze integratie is het mogelijk om assessments te versturen en rapportages te raadplegen vanuit de HelloFlex portal.