MatchQ

Hoog personeelsverloop?

Onze assessments dragen bij aan het verminderen van hoog personeelsverloop door te helpen kandidaten te selecteren die beter bij je organisatie passen en langer in dienst blijven.

Vele bedrijven gingen je al voor:

Last van hoog personeelsverloop?

Elke organisatie krijgt te maken met vertrekkende werknemers. Wanneer de frequentie van vertrek te hoog is, spreken we van een hoog personeelsverloop. Dit kan verschillende oorzaken hebben, variërend van ontevredenheid onder medewerkers tot een gebrek aan carrièremogelijkheden. Een te hoog personeelsverloop brengt aanzienlijke kosten met zich mee, zoals de kosten voor werving en training van nieuwe medewerkers, evenals het verlies van waardevolle kennis.

 

Onze assessments dragen bij aan het wervingsproces door geschiktere kandidaten te selecteren, waardoor je het hoge personeelsverloop kunt verminderen.

Onze MatchQ Assessments

GedragsIndicator

Meet werkgedrag en ontdek ontwikkelpotentieel

Het identificeren van groeipotentieel: Door het meten van werkgedrag kan de GedragsIndicator inzicht bieden in het groeipotentieel van medewerkers. Het helpt sterke punten te identificeren en wijst gebieden aan waar verbetering mogelijk is. Dit stelt organisaties in staat om gericht te investeren in de ontwikkeling van medewerkers en hen te motiveren om te groeien, wat kan bijdragen aan het verminderen van een hoog personeelsverloop.

 

Effectievere werving en behoud: Door inzicht te krijgen in het werkgedrag van kandidaten en medewerkers kunnen organisaties betere beslissingen nemen bij het aannemen van nieuw talent. Dit inzicht helpt ook bij het bevorderen en behouden van bestaande medewerkers.

Ontwikkeld in samenwerking met Erasmus Universiteit en Universiteit Leiden

DrijfverenIndicator

Meet wat iemand motiveert in zijn werk

Verhoogde werktevredenheid: Het afstemmen van het werk op de drijfveren van medewerkers kan leiden tot een grotere tevredenheid op de werkplek. Tevreden medewerkers hebben de neiging om langer bij een organisatie te blijven en dragen bij aan een positieve werkomgeving, wat het hoge personeelsverloop vermindert.

 

Ondersteuning bij loopbaanontwikkeling en groei: Door te begrijpen welke drijfveren belangrijk zijn voor medewerkers, kunnen organisaties loopbaanontwikkelingsmogelijkheden aanbieden die aansluiten bij deze drijfveren. Dit kan medewerkers helpen bij het nastreven van hun professionele doelen binnen het bedrijf, wat het personeelsverloop kan verminderen doordat medewerkers zich gewaardeerd en gesteund voelen.

Benieuwd hoe onze assessments je kunnen helpen tegen een hoog personeelsverloop?

Veelgestelde vragen over personeelsverloop

Wat is personeelsverloop?
Wat is een hoog personeelsverloop?
Wat kost personeelsverloop?
Waarom vertrekt een medewerker?
Hoe voorkom je een hoog personeelsverloop?